שמן זית – איך קונים שמן זית בצורה נכונה

שמן זית

אחד המרכיבים הכי טובים והכי חשובים מבחינתנו לכל ארוחה, לא רק מבחינה פרקטית בשביל שנוכל להכין מנות שונות אלא גם מבחינה תזונתית, הוא שמן זית. מדובר במרכיב עם מגוון רחב של מעלות שונות אשר הפכו אותו עם הזמן למוצר מאוד מבוקש ואהוב, אשר נהוג להשתמש בו בלא מעט מנות והוא נחשב מרכזי בלא מעט מטבחים, בפרט במטבח הים תיכוני. 

> הכירו מקום מומלץ המציע מכירת שמן זית משובח!

שמן זית נעשה בתהליך ייחודי של כבישה קרה, אשר מייצרת את החמיצות הנחוצה שלו, חמיצות של לפחות 0.8 אחוז. זה נחשב לתו תקן של שמן זית איכותי, בו נהוג להשתמש, בין אם זה לצורך תבשילים, מנות, רטבים, מרכיבים שונים ועוד. 

מעבר לעובדה ששמן זית נחשב למרכיב איכותי וחיוני עבור הכנה של מנות רבות, הרי שהוא גם נחשב למרכיב מאוד חשוב ונפוץ מבחינה תזונתית, אך גם מבחינה בריאותית, בגלל מרכיבים שונים שנמצאים בו, אשר יכולים לעזור גם למערכת העיכול, גם למערכת החיסונית, גם לעור וגם למרכיבים אחרים בגוף, בין אם זה לשרירים או למערכות פנימיות בגוף. 

איך קונים שמן זית בצורה נכונה

בשביל לקנות שמן זית משובח ואיכותי, אנחנו צריכים לבדוק כמה דברים:

ראשית, עלינו לבדוק באיזה תהליך הכינו את השמן, באמצעות כבישה קרה ייחודית שמאפשרת הפקה נכונה וחכמה של השמן. 

שנית, עלינו לבדוק את רמת החמיצות שלו כאמור, המטרה היא לרכוש שמן זית עם 0.8 אחוז לפחות. זו נחשבת לחמיצות המומלצת עבור שמן זית למטבח. 

שלישית, אנחנו צריכים לבדוק את המרכיבים השונים של השמן, עד כמה הם יכולים להתאים לנו, עד כמה הם מתאימים לגוף שלנו, מה היתרונות והחסרונות שלהם והאם באמת הם טובים לגוף שלנו. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

אולי גם יענין אותך...